Fürdőkád tömítés – A kád és a fal közötti rések kitöltése

A kád vagy a mosdókagyló körül megjelenő kisebb rések szilikongumi tömítővel szüntet­hetők meg. Először kis, erős szálú súrolókefével alaposan tisztítsa ki a réseket. Mosósze­res meleg vízzel mossa le a felületeket, hogy eltávolítsa a szappan- vagy zsírnyomokat.

 

Ezután vágja le 45 fokos szögben a tömítő tubusának csőrét úgy, hogy a rések kitöl­téséhez elég széles tömítőcsík férjen ki rajta. Egyenletesen nyomva a tubust vezesse vé­gig a résen. Nedves ujját húzza át a tömíté­sen, hogy sima, egyenletes felületet kapjon. A megfolyásokat nedves ronggyal távolítsa el, vagy várja meg, amíg a tömítés megszá­rad, és metszőkéssel távolítsa el a felesleget.

 

Nagyobb rések tömítése

  • A kád és a csempézett felületek közötti nagyobb réseket negyed köríves szegélyező csempével fedje be. A csempék hátulján lévő sík felületre hordjon fel vízálló csemperagasztót. A sarkokhoz használjon 45 fokos szögben levágott szegélyező csempét, és ne csak a hátuljára kenjen ragasztót, hanem a ferdén levágott felületre is. A csempéket úgy rakja föl, hogy a vágott csempe legyen a sor közepén. A kád minden külső sarkára, a szélével egy vonalban he­lyezzen lekerekített élű csempét.

 

  • Negyed köríves szegélyező csempe vágá­sakor csempevágóval karcolja meg a mázas oldalát, csempefűrésszel félig fűrészelje át a mászatlan felén, majd határozott mozdulattal üssön rá a mázas felére.

 

  • A felesleges ragasztót törölje le, és nedves ronggyal tisztítsa le a csempéket.
Tags :

About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük