Ablaktisztítás – Kristálytiszta ablakok minimális erőfeszítéssel

Ha lehetséges ne olyankor tisztítsa az ablakokat, amikor rásüt a nap, mivel úgy túl gyorsan szárad, és csíkos, foltos lesz. Használjon langyos vizet, és ha az ablak nagyon piszkos, adjon hozzá egy kevés mosogatószert vagy egy evőkanál de­naturált szeszt.

 

A mosáshoz két kendőt használjon – a legjobb a szarvasbőr vagy a szarvasbőrutánzat. Az egyik kendővel mosson, a másikkal töröljön. Mártsa a mosókendőt a vízbe, majd jól csavarja ki. Az ablak közepe felé haladjon a széle felől. Mosás után azon­nal törölje át az ablakot a másik kendővel, az egyik szélétől a másikig tartó mozdulatokkal. Ez a második kendő csak kissé legyen nedves. A mosóvizet gyakran cserélgesse.

 

A nagy üvegtáblákon gyorsabban halad­hat, ha vízlehúzót használ: ez lényegében egy nyélre erősített gumilap. A magasan lévő ablakok tisztításához szereljen rá hosszú nyelet. Mindig az ablak tetejétől húzza lefelé a vizet, és minden húzás után törölje meg a gumilapot egy száraz ronggyal.

 

Mosogatószer használat esetén, a mosás után mossa le az ablakot tiszta, hideg vízzel, hogy az üveg ne maradjon foltos.

 

Az is jó megoldás, ha kifejezetten ablak­tisztításra gyártott készítményt használ, de a legpiszkosabb ablaktáblákat ilyenkor is mos­sa meg a tisztítás előtt. Az ablaktisztító folya­dékot csak enyhén dörzsölje az ablakra egy puha ronggyal, és miközben szárad, az eset­leges foltokat tiszta ronggyal vagy papírtörül­közővel törölje le.
Tags :

About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük