Kenyérpirítók – Néhány egyszerűbb javítás

Néhány javítás házilag is elvégezhető a ke­nyérpirítón, de ha a kiemelőszerkezet rossz vagy ha egy eleme tört el, a készüléket szak­emberrel javíttassa meg. Mielőtt bármilyen ja­vítási munkához kezdene, húzza ki a készü­léket a konnektorból.

 

Nincs áram 

Nézze meg, hogy a dugóban nincsenek-e meglazult érintkezők. Ha nincse­nek, és a készülék mégsem működik, húzza ki a dugót és ellenőrizze a kenyérpirító belső érintkezőit. Távolítsa el a burkolatot tartó csa­varokat, emelje le a burkolatot és győződjön meg arról, hogy az érintkezők nem lazultak meg. Ha az érintkezők jók, ellenőrizze a ve­zetéket, hogy nincs-e valahol megszakadva vagy megtörve. Ha a vezeték hibás, cserélje ki egy azonos névleges teljesítményű veze­tékkel.

 

Kimaradozó áram 

Ellenőrizze a meglazult érintkezőket, illetve a vezeték esetleges hibá­it a fentiekben leírt módon.

 

Biztonsági ellenőrzés 

A kenyérpirító javítá­sa és összeszerelése után fáziskeresővel el­lenőrizze, hogy a burkolat földelt-e és nincs-e rövidzárlat a burkolat és valamelyik vezeték között. Ellenőrizze a készüléket, amikor a ke­nyértartó rész alsó állásában, illetve amikor zárt helyzetben van.

 

FIGYELMEZTETÉS! Ha a pirítós beszorult a kenyérpirítóba, soha ne próbálja meg kés­sel vagy más fémeszközzel kiszabadítani! Először húzza ki a készülék dugóját a kon­nektorból, majd fakanállal vagy falapáttal sza­badítsa ki a pirítóst.
About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.