Festékhibák kijavítása – Horpadások és karcolások az autón

A testetlen fém nagyon hamar meghibásodik. Amint lehet, javítsa ki az autón található horpadásokat és karcokat – amelyeket gyakran az útról felpattanó kisebb kavicsok okoznak – megfelelő színű javítófestékkel. A javítófesté­ket közvetlenül a frissen megsérült festékre kenje, de ha a fém kilátszik, először alapozó rétegre és rozsda elleni szerre van szükség.

 

Vakarja le a laza festéklemezkéket és a rozsdát egy késsel, és tisztítsa meg a felüle­tet alkoholos ronggyal vagy zsebkendővel, hogy az olajat és a viaszt eltávolítsa. Vagy rozsdaoldóval vagy alapozóval kezel­je a felületet, amely a rozsdával együtt alap­festéket alkot. Bizonyosodjon meg róla, hogy a rozsdaközömbösítő alapozó után használ­ható-e cellulóz alapú festék, és gondosan kö­vesse a használati utasítást. Ha rozsdaoldót használ, először fedje be a felületet cellulóz fémalapozóval a javítófesték előtt.

 

A javítófestéket használat előtt keverje meg egy darab tiszta drótdarabbal, hogy egyenletes legyen a szín. A doboz mellé ad­nak ugyan ecsetet is, de jobb ha vízfestékhez való művészecsetet használ. Vigye fel egyen­letesen a festéket, ne túl vastagon, minél ke­vesebb ecsetvonással, és fessen rá az ere­deti festékre kb. 6 mm szélesen. Hagyja meg­száradni, majd másodszor is fesse le.

 

Legalább 24 órát várjon az enyhe maró ve­gyülettel végzett polírozással, hogy az új fes­tés beolvadjon a környezetébe.
Tags :

About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük