Ételek kiolvasztása – A gyorsfagyasztott ételek felengedésének biztonságos módja

Legjobb, ha a fagyasztott élelmiszereket a hűtőszekrény egyik nyitott polcán, az eredeti csomagolásban olvasztja ki. 50 dkg hús kiolvasztásához 8-9 óra, ugyanennyi szárnyas­hoz 3-4 óra szükséges. Egy csomag gyü­mölcs 6-8 óra alatt enged fel.

 

Ha gyorsabban szeretné a húst, halat vagy szárnyast felolvasztani, a műanyag zacskóval együtt tegye hideg vízbe. Ezzel a módszerrel egy nyolcadára csökken a kiolvadás ideje a hűtőszekrényben való felolvasztáshoz képest. Bizonyos élelmiszereket szobahőmérsékleten is biztonságosan felengedhet; a gyümölcs 2-4 óra alatt, a fagyasztott kenyér 3-4 óra alatt, a sütemények és szendvicsek 2-4 óra alatt en­gednek ki. A kiolvasztás még gyorsabb mód­ja: csomagolja ki és tegye mikrohullámú sütő­be az élelmiszert, alacsony vagy olvasztó fo­kozatra állítva a készüléket.

 

A már felengedett ételt használja fel azon­nal, és ne fagyassza újra!




Tags :

About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük