Hasznos tudnivalók
Címlap Beltéri munkák Beltéri munkák Falfúrás - Hogyan fúrhat lyukat tégla- és betonfalba?

Falfúrás - Hogyan fúrhat lyukat tégla- és betonfalba

Téglafalba, betonpadlóba és előre gyártott betonelemekbe, például gerendába, oszlop­ba és kerítéspóznákba speciális csigafúróval vagy falfúróval fúrhat lyukat. Ezeknek a végé­be keményfém lapkát illesztenek, méretük a falba kerülő tipliknek felel meg. Falat vídiabetétes fúrófejjel ellátott elekt­romos fúróval tanácsos fúrni, mégpedig ala­csony fordulatszámon, ami a munkát pon­tosabbá teszi és a fúrófej élettartamát növeli.

 

Beton- vagy klinkertégla falhoz azonban ütve fúró üzemmódú elektromos fúróra vagy a fúrótokmányhoz csatlakoztatható ütve fúró tartozékra van szükség. Az ütve fúró a magas fordulatszámon forgó fúrófejet nagy sebes­séggel előre-hátra is mozgatja.

Ha nincs elektromos fúrója, vagy olyan he­lyen kell dolgoznia, ahol nincs áramforrás, használjon speciális kézi furatvésőt és bunkós fejű kalapácsot. A kézi fúrónak cserélhe­tő, hornyolt vésőfejei vannak, ezek a fali tip­liknek megfelelő méretben kaphatók, és pon­tosan illeszkednek a nemesacél fogórészhez.

A szerszámot tartó kezére húzzon vastag kesztyűt, és munka közben viseljen védő­szemüveget. Ügyeljen arra, hogy fúrás köz­ben a szerszámot helyes szögben tartsa, kü­lönben a lyuk deformálódik, és a tipli nem ül meg jól benne.

Kézi fúró használata A kalapácsot függőlegesen tartva markolja meg szorosan a nyelét. Mérjen ve­le határozott, egyenes ütéseket a vésőfejre, A vé­sőt minden harmadik-negyedik ütés után forgassa meg a lyukban, hogy kijöjjön belőle a törmelék.

kezi furas

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény