Hasznos tudnivalók
Címlap Javítások Javítások Hűtőszekrény - Karbantartása és javítása

Hűtőszekrény - Karbantartása és javítása

A hűtőgép belsejét törölje át rendszeresen szódabikarbónás meleg vízbe vagy hűtőgép­tisztító folyadékba mártott, jól kicsavart ruhá­val. Fordítson különös gondot az ajtóreke­szekre és a zöldséges dobozokra, mert ezek szennyeződnek a legkönnyebben.

 

Ne használjon mosószert, mert a szaga át­terjedhet az ételre. Ns használjon dörzs szivacsot se, mert megsérülhet a szekrény bevo­nata. Időnként áramtalanítsa a készüléket, és porolja le óvatosan a bordás hűtőszerű kon­denzátort a hátulján.

Leolvasztás Ha a hűtőgép kézi leolvasztású, kapcsolja ki a hőmérséklet szabályozót. Ha félautomata, nyomja meg a leolvasztó gombot. Helyezzen egy edénybe meleg vizet a mélyhűtőbe, hogy felgyorsítsa a folyamatot. Ha van a készüléken kieresztő nyílás, tegyen alá tálat a víz felfogására.

Hagyja nyitva a hűtőszekrény ajtaját, és várjon, amíg a jég a cseppgyűjtő tálcára ol­vad. Ne próbálja lekaparni a jeget, mert meg­sérülhet a mélyhűtő bevonata.

A félautomata hűtőgép ismét bekapcsol, amint a leolvasztás befejeződött. Mielőtt visszahelyezné az ételt a mélyhűtőbe, törölje szárazra a mélyhűtő belsejét, valamint a cso­magokat is, mert a nedvesség hatására gyor­sabban megindul a jegesedés.

Hibás érzékelő Ha az érzékelő nem jól mű­ködik - nem kapcsolja fel a lámpát, vagy nem kapcsolja ki az ajtó bezárásakor, nézesse meg szakképzett szerelővel. Ha a lámpa nem alszik el, akkor a kibocsátott hő befolyásolja a hűtés hatékonyságát.

Megereszkedő ajtó Húzza meg a forgópánt csavarjait. Szükség esetén szerezzen be tar­talék pántokat. A pántcsere idejére áramtala­nítsa a készüléket. Soha ne csapja be a hű­tőgép ajtaját, és ne terhelje túl az ajtó tároló rekeszeit!

Gyenge hűtés A gyenge hűtés egyik oka az ajtótömítés elhasználódása is lehet. Ellen­őrizze a tömítést, és nézze meg a használati utasításban, hogy kiszerelhető-e. A (gyakran védőcsík alá rejtett) csavarokkal felerősített tömítés általában cserélhető. Áramtalanítsa a hűtőgépet, mielőtt bármilyen karbantartási művelethez kezd. Ne próbálja meg viszont el­távolítani a vájatba erősített tömítést, hívjon inkább szakképzett szerelőt!

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény