Hasznos tudnivalók
Címlap Javítások Javítások Kenyérpirítók - Néhány egyszerűbb javítás

Kenyérpirítók - Néhány egyszerűbb javítás

Néhány javítás házilag is elvégezhető a ke­nyérpirítón, de ha a kiemelőszerkezet rossz vagy ha egy eleme tört el, a készüléket szak­emberrel javíttassa meg. Mielőtt bármilyen ja­vítási munkához kezdene, húzza ki a készü­léket a konnektorból.

 

Nincs áram Nézze meg, hogy a dugóban nincsenek-e meglazult érintkezők. Ha nincse­nek, és a készülék mégsem működik, húzza ki a dugót és ellenőrizze a kenyérpirító belső érintkezőit. Távolítsa el a burkolatot tartó csa­varokat, emelje le a burkolatot és győződjön meg arról, hogy az érintkezők nem lazultak meg. Ha az érintkezők jók, ellenőrizze a ve­zetéket, hogy nincs-e valahol megszakadva vagy megtörve. Ha a vezeték hibás, cserélje ki egy azonos névleges teljesítményű veze­tékkel.

Kimaradozó áram Ellenőrizze a meglazult érintkezőket, illetve a vezeték esetleges hibá­it a fentiekben leírt módon.

Biztonsági ellenőrzés A kenyérpirító javítá­sa és összeszerelése után fáziskeresővel el­lenőrizze, hogy a burkolat földelt-e és nincs-e rövidzárlat a burkolat és valamelyik vezeték között. Ellenőrizze a készüléket, amikor a ke­nyértartó rész alsó állásában, illetve amikor zárt helyzetben van.

FIGYELMEZTETÉS! Ha a pirítós beszorult a kenyérpirítóba, soha ne próbálja meg kés­sel vagy más fémeszközzel kiszabadítani! Először húzza ki a készülék dugóját a kon­nektorból, majd fakanállal vagy falapáttal sza­badítsa ki a pirítóst.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény