Hasznos tudnivalók
Címlap Praktikus megoldások Praktikus megoldások Falazóelemek - Kényelmes téglahelyettesítők alkalmazása

Falazóelemek - Kényelmes téglahelyettesítők alkalmazása

A szabványos falazóelemek kb. hatszor ak­korák, mint a téglák, tehát majdnem hatszor olyan gyorsan húzhat fel velük egy falat - de használatukkor is ugyanolyan körültekintés­sel járjon el, mint a kőművesmunka esetében. Porózus szerkezetük miatt könnyűek és igen jó hőszigetelők. Akár önmagukban, akár téglával kombinálva falat vagy válaszfalat építhet belőlük. Előre gyártva különféle anya­gokból betonadalékkal készülnek, különböző súlyban, sűrűségben, formában és méretben.

falazoelemek

Közönséges falazóelemek Ezeket gyakran salakbeton elemeknek is hívják, és általános felhasználásra a legalkalmasabbak. Az ipari kohókból származó, könnyű súlyú klinker anyagokból készülő elemek befogadják a sze­get és a csavart, és könnyen vághatok. Ez a falazóelem-típus beltéri szerkezetekhez hasz­nálható, például válaszfalakhoz vagy üreges falak belső feléhez, mivel kis sűrűségűek és nagy méretűek. Például az YTONG falazó ele­mek hossza 600 mm, magassága 200, falvas­tagság mérete 200 és 375 mm közötti.

Dekoratív falazóelemek A természetes kö­vet utánzó, zúzottkő adalékanyaggal készült betonelemek ugyanúgy használhatók kültéri falazásra, mint a tégla. Többféle méretben készülnek, de általában nagyobbak, mint a téglák. Rácskő-elemek Az egyik legnépszerűbb előre gyártott betonelem az áttört vagy csip­kés fajta, amely alkalmas például térelvá­lasztó falak építésére. Leggyakoribb mérete 300x300x100 mm, és rendkívül változatos dekoratív mintával kapható. Vannak egyfor­ma mintázatúak, vannak olyanok, amelyek más elemekkel sorba rakva egy nagyobb mintát adnak ki, és vannak, amelyeknek a körvonala mintázott.

A rácskő-elemeket ne kötésbe rakja, mint a téglákat, hanem hálósán, hogy visszatérő mintát adjanak. A falazás módszere egyéb­ként megegyezik a téglafalazáséval, csak itt erősebb habarcsot kell használni. A rácskő­elemekből épített falat mindkét végén és 3 m-enként pillérelemekkel támassza meg.

 
YouCMSAndBlog Module Generator Wizard Plugin
Internet.wyw.huIngyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyűjteményItems.hu LinkgyűjteményKatalógusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalógus LinkgyűjteményLinkajánlóHobbi, szabadidő linkekBelföldi és külföldi szállás és apartmanLinkgyár linkkatalógus Linkelő linkgyűjteményLinkgyüjtemény